Lumen

Wijkvoorziening Lumen is het nieuwe hart van de wijk Velve-Lindenhof. Lumen is van- en voor de wijk! Dat betekent dat de bewoners elkaar hier kunnen ontmoeten, dat er leuke sociale contacten zijn en dat men zich verbonden voelt met de wijk. Het moderne, prachtig vormgegeven wijkgebouw is ontworpen en gebouwd met respect voor de wensen en de leefstijl van Velve-Lindenhof. De bewoners van de wijk gaven aan een nieuwe wijkvoorziening voor hun wijk Velve-Lindenhof te willen.

Bij het ontwerp- en de inrichting van Lumen was de wijk zelf nadrukkelijk betrokken. Voor de gebruikers van het vertrouwde buurthuis Galvani was het even slikken. Hun buurthuis heeft na 30 jaar plaats moeten maken voor iets nieuws. Galvani was een plek waaraan veel generaties buurtbewoners mooie- en speciale herinneringen bewaren. Een plek waar ook liefdes zijn ontstaan. Een plek om nooit te vergeten.

De Woningcorporaties Ons Huis en De Woonplaats hebben het lef getoond om een geweldig hart van de wijk in Velve-Lindenhof te bouwen. Hiermee geven Ons Huis en De Woonplaats, maar zeker ook de Gemeente Enschede, een prachtige impuls aan Velve-Lindenhof!

Jouw hart voor de wijk!

Heb jij een vraag voor Lumen?

Heb je een vraag?

Contactgegevens van

Lumen