Thema-avond over veiligheid
Volwassenen Ouderen

Thema-avond over veiligheid

10 jan. 2020

Thema-avond over veiligheid onder inwoners Velve


Gemeente en politie willen graag weten hoe inwoners van Velve- Lindenhof zich voelen als het gaat over veiligheid om hier een beter beeld van te krijgen zijn zeven studenten van Saxion gevraagd hier een project van te maken. Naast veel onderzoek en straatgesprekken organiseren de studenten een thema-avond. Alle inwoners zijn welkom op 15 januari om 19.30 uur in Lumen. De avond wordt afgesloten met een drankje.

Is het veilig op straat? Zijn er plekjes in de wijk die onveilig zijn? Wie durft in het donker de straat op? Het zijn hele gewone vragen, maar de antwoorden geven wel een beeld van de veiligheidsbeleving onder wijkbewoners.

Cijfers en beleving

Velve-Lindenhof kent ongeveer 5000 bewoners. Cijfers over inbraken, autokraken, diefstal of criminaliteit geven niet aan dat Velve- Lindenhof een onveilige wijk is. Het gevoel kan echter anders zijn. De moord op de vier personen aan de Van Leeuwenhoekstraat in 2018 veroorzaakte veel emotie. Hoe veilig is het op straat en in onze wijk? Om daar een beter beeld van te krijgen worden zoveel mogelijk mensen in de wijk bevraagd.

Thema-avond

Woensdag 15 januari bent u van harte welkom in Lumen. Na een korte introductie zullen de studenten op actieve wijze stellingen voorleggen waarop u mag reageren. De avond is bedoeld om zoveel mogelijk opmerkingen, ideeën en gevoelens op te halen. Met de opbrengst gaan de studenten aan de slag om de wijk, gemeente en politie adviezen te geven hoe het veiligheidsgevoel vergroot kan worden. Omdat mogelijk gebruik wordt gemaakt van interactieve stellingen wordt iedereen verzocht een telefoon of tablet mee te nemen. Voor wie dat niet heeft is er een alternatief voor handen.

Voor koffie en thee wordt gezorgd, na de thema-avond is er gelegenheid om met elkaar na te praten en is er een hapje en drankje.

Artikel geplaatst door

Lumen

Meer nieuws

Lachende vrouw lumen