Klinkende resultaten voor de wijkvoorzieningen
Kinderen Jeugd Volwassenen Ouderen

Klinkende resultaten voor de wijkvoorzieningen

5 feb. 2020

Klinkende resultaten voor de wijkvoorzieningen

Prismare, Stroinkshuis en Lumen behoren tot de beste van Nederland

Enschede, 31 januari 2020 - De mfa’s van De Woonplaats zijn in 2019 met klinkende resultaten uit het Rode Kersen onderzoek van Bouwstenen voor sociaal gerold. Dat niet alleen, maar liefst vier keer zoveel mensen (in vergelijking met het landelijk gemiddelde) namen de moeite om deze Enschedese mfa’s te beoordelen. Alleen al de uitzonderlijk hoge respons is zeer veelzeggend over de betrokkenheid van bewoners bij de wijkvoorzieningen. Prismare, Stroinkshuis en Lumen behoren dus tot de beste van Nederland!

Enkele hoogtepunten

₋       Lumen wordt gezien als een centraal punt in Velve en een mooie plek om samen te komen. “Een sieraad voor de wijk”, noemt een bezoeker het.

₋       Prismare is echt een ontmoetingsplek voor Roombeek, met sociaal-maatschappelijke meerwaarde. Het is een verbindende plek in een wijk waar iedereen welkom is.

₋       Stroinkshuis wordt gezien als een echte huiskamer voor de buurt.


Dankbaar

De beheerdersteams van Prismare, Stroinkshuis en Lumen werken vanaf het begin samen met partners, huurders en bezoekers aan de toegevoegde waarde van de wijkvoorzieningen. De teams werden beoordeeld als zijnde gastvrij, klantgericht, meedenkend en bovendien erg vriendelijk. Maar liefst driekwart van de 1000 respondenten geeft aan meerdere keren per week langs te komen. De wijkvoorzieningen zijn de buurtbewoners zeer dankbaar voor deze waardering!

Al met al bracht het Rode Kersen onderzoek resultaten waarmee de wijkvoorzieningen vol trots 2020 in kunnen! Evert van den Beld over de uitkomsten: “De teams van de wijkvoorzieningen bewegen waar mogelijk mee met de behoeften in de wijk. Dat houdt mijzelf, betrokken bestuurders en de beheerders scherp op de betekenis van het wijkcentrum voor de wijk”.

Rode kersen

Afgelopen jaren hebben gemeenten, corporaties en welzijnsorganisaties samen met ‘Bouwstenen voor Sociaal’ en Wijkconnect een instrument ontwikkeld om erachter te komen wat bezoekers van een MFA vinden. Dit werd de Rode Kersen reviewsystematiek. Waarom eigenlijk?

Voordat we op vakantie gaan, doen we het allemaal; reviews bekijken. Voor maatschappelijk vastgoed was er gek genoeg nog geen beoordelingstool. Als een soort ‘Tripadvisor voor maatschappelijk vastgoed’ kun je gebruikers met Rode Kersen hun mening laten geven. Daarmee kun je het belang van de MFA aantonen. Bovendien krijgt de beheerder of organisator van activiteiten door het Rode Kersen onderzoek inzicht in kwaliteit en maatschappelijke impact van de locatie. Is het wijkcentrum de kers op de taart, is het een voorziening met pit? Kortom, een eenvoudig en effectief instrument waarmee nog beter en slimmer gestuurd kan worden op maatschappelijke doelen. 

Artikel geplaatst door

Lumen

Meer nieuws

Lachende vrouw lumen