Covid-19 / Richtlijnen gebruik ruimte(s) Wijkvoorzieningen
Kinderen Jeugd Volwassenen Ouderen

Covid-19 / Richtlijnen gebruik ruimte(s) Wijkvoorzieningen

13 mei 2020

Richtlijnen gebruik ruimte(s) Wijkvoorzieningen


Beste gebruikers, partners en huurders,

 

Vanuit het RIVM zijn er op een aantal vlakken gelukkig weer wat meer mogelijkheden om bijvoorbeeld te sporten of anders samen te komen.

Wij krijgen op dit moment ook veel vragen hoe de Wijkvoorzieningen Prismare, Stroinkshuis en Lumen daarmee omgaan.

 

Voor onze Wijkvoorzieningen Prismare, Stroinkshuis en Lumen hanteren wij de volgende werkwijze.

 

Voor gebruikers en huurders met een gebruiksovereenkomst en/of geboekte reeksen geldt

Wij hebben met elkaar een overeenkomst gesloten waarbij jullie op afgesproken tijdstippen toegang krijgen tot een van onze ruimte(s) in een van onze Wijkvoorzieningen. Ondanks de huidige situatie willen wij jullie dat recht van gebruik van de ruimte(s) vanuit de overeenkomst niet ontnemen.

Jullie hebben en blijven recht hebben op het gebruik van deze ruimte(s) zoals genoemd in de overeenkomst.

Wij verzoeken jullie daarbij echter wel dringend om je te houden aan de richtlijnen vanuit het RIVM en, indien van toepassing, de richtlijnen vanuit jullie eigen achterban zoals brancheverenigingen en dergelijke.

 

Ook wij hebben deze richtlijnen te volgen en zullen daar ook op toe moeten zien. Mochten jullie besluiten gebruik te maken van de ruimte, dan horen wij dat graag vooraf per mail en vernemen wij graag welke maatregelen jullie treffen om aan alle richtlijnen ten aanzien van het COVID-19 te kunnen voldoen.

Dit betekent voor jullie dat je de gehuurde ruimte enkel conform de gebruiksovereenkomst mag gebruiken en ook alleen wanneer dat volgens de richtlijnen van de RIVM kan en mag.

Deze verantwoordelijkheid ligt wel bij de partijen zelf. Jullie dienen zelf te bepalen of jullie activiteiten volgens de huidige RIVM richtlijnen kunnen plaatsvinden in de ruimte die genoemd is in de gebruiksovereenkomst en zelf de voorgeschreven maatregelen in acht dienen te nemen.

Dit betekent ook dat jullie rekening dienen te houden met het gezamenlijk gebruik van de algemene ruimtes en ingang met de andere partijen.

 

Wij vernemen graag per email wanneer jullie weer gebruik wensen te gaan maken van de ruimte(s), zodat ook wij op de hoogte zijn van het gebruik van de ruimtes door partijen en het openstellen weer kunnen inregelen. Wij ontvangen graag uiterlijk 25 mei een reactie van u!

 

Incidentele reserveringen

Tot 1 september 2020 zijn er geen incidentele boekingen mogelijk.

Voor incidentele boekingen die reeds gereserveerd zijn, verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

In de verkeersruimtes van de wijkvoorziening dien je de voorschriften op te volgen.

 

Vragen over financiën voortkomend uit een overeenkomst of ander boeking

Mocht je vereniging of organisatie in een financieel moeilijke situatie terecht komen dan kunnen wij maatwerk leveren en waar nodig in overleg met elkaar de betaling van de huur opschorten of indien nodig andere afspraken met elkaar maken. Als maatwerk voor je vereniging of organisatie wenselijk is, laat het ons dan via de mail weten.

 

Zoals eerder gezegd, worden wij allen getroffen door deze crisis.

Wij vinden het vanuit onze maatschappelijke doelstelling belangrijk dat verenigingen en organisaties tijd en ruimte krijgen om zo goed mogelijk weer van start te gaan en daardoor hun voortbestaan te borgen.

 

Ik hoop oprecht dat iedereen gezond blijft en op elkaar blijft letten. Hopelijk tot heel snel.

Uiteraard ben ik bereikbaar voor vragen.

 

 

Hartelijke groet,

Evert van den Beld

 

Manager Wijkvoorzieningen De Woonplaats 

Artikel geplaatst door

Lumen

Meer nieuws

Lachende vrouw lumen