WELKOM TERUG BIJ DE WIJKVOORZIENINGEN! STAND VAN ZAKEN MAATREGELEN COVID-19
Kinderen Jeugd Volwassenen Ouderen

WELKOM TERUG BIJ DE WIJKVOORZIENINGEN! STAND VAN ZAKEN MAATREGELEN COVID-19

19 aug. 2020

WELKOM TERUG BIJ DE WIJKVOORZIENINGEN! STAND VAN ZAKEN MAATREGELEN COVID-19

Vanaf maandag 17 augustus zijn de beheerders tijdens de openingstijden weer volledig aanwezig. Uiteraard blijven alle RIVM-richtlijnen van kracht.


 • We bekijken per week of dag of onze aanwezigheid volledig mag en kan volgens de richtlijnen. Ook volgen wij uiteraard de RIVM maatregelen.


 • Wij krijgen veel vragen over de ventilatie van de ruimtes. Iedere wijkvoorziening heeft een net iets ander luchtventilatiesysteem. In grote lijnen zijn de verschillen niet heel groot, maar er zijn wel verschillen.
 • De luchtventilatiesystemen van de drie locaties zijn voorzien van gebalanceerde ventilatie; d.w.z. toevoer van frisse lucht en afvoer.

  Het systeem is decentraal waarbij iedere ruimte voorzien wordt van frisse lucht. Dit betekent dat de frisse lucht niet van de ene ruimte naar de andere ruimte doorgevoerd wordt. Lumen kent bijvoorbeeld een C02 gestuurd systeem. Hoe meer CO2 in de ruimte door personen wordt afgegeven temeer er toevoer van frisse lucht toegevoerd wordt.

  Onze locaties voldoen aan het bouwbesluit en worden met enige regelmaat onderhouden, gecontroleerd door een technisch bedrijf en voorzien van bijvoorbeeld nieuwe filters. Onze installatie bedrijven zijn aangesloten bij Techniek Nederland en deze laat zich adviseren door het RIVM.


  Ventilatie is wél belangrijk

  Het RIVM benadrukte in de reactie op vragen vanuit Techniek Nederland dat goede ventilatie belangrijk is en blijft. Niet om daarmee de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar wél om  een prettig en gezond binnenklimaat te creëren. Installateurs zouden daarom de geldende richtlijnen en onderhoudsinstructies moeten volgen. Zolang het standpunt van het RIVM niet verandert, blijft dat het advies van Techniek Nederland aan de leden.


  Sommige ruimtes hebben een airco en een luchtventilatie systeem. Om spraakverwarring te voorkomen hierbij de verschillen.

  • Airco is recirculatie die de aanwezige lucht alleen in temperatuur naar beneden brengt. Airco geeft een sterkere luchtstroom met koudere temperatuur; sommige mensen zullen dit altijd als tocht ervaren. 
  • Het luchtventilatiesysteem is verse lucht van buiten naar binnen brengen hetzij voorverwarmd of gekoeld. Deze luchtstroom is lager dan van een airco. Ook de temperatuur die inblaast is hoger waardoor de luchtstroom niet zo snel als tocht wordt ervaren.


  Verdere richtlijnen die van kracht blijven:

  -       De Wijkvoorzieningen houden zich aan de geldende RIVM richtlijnen.

  -       De ingangen van de locaties gaan weer open volgens de openingstijden.

  -       Bij binnenkomst verzoeken wij iedereen de handen te desinfecteren.

  -       Iedereen dient zich te houden aan de aangegeven richtlijnen; 1,5 meter afstand en eventuele looproutes.

  -       In alle ruimtes staat een desinfecteer kit voor het desinfecteren van de aanwezige faciliteiten.

  -       Extra schoonmaakrondes van de sanitaire voorzieningen.

  -       U dient zelf te bepalen of de activiteiten volgens de huidige RIVM richtlijnen kunnen plaatsvinden in de ruimte die genoemd is in de gebruiksovereenkomst en u dient zelf de voorgeschreven maatregelen in acht te nemen en indien van toepassing de richtlijnen vanuit uw eigen achterban, zoals brancheverenigingen en dergelijke.

  -       Rekening houden met het gezamenlijk gebruik van de algemene ruimtes en ingang met de andere partijen.

  -       Wij nemen tot 1 september geen nieuwe incidentele reserveringen aan.


  Het blijft voor ons allemaal nog steeds spannend de komende periode en blijven jullie uiteraard op de hoogte houden.


  Artikel geplaatst door

  Lumen

  Meer nieuws

  Lachende vrouw lumen